Helden van Hier

Bij Helden van Hier treden Friese muzikale acts op in hun eigen stad of dorp, alleen of samen met andere lokale muziekacts

Bij Helden van Hier treden Friese muzikale acts op in hun eigen stad of dorp, alleen of samen met andere lokale muziekacts. Ervaring, muziekstijl en leeftijd zijn niet van belang. Deelnemers kunnen rockbands, fanfareorkesten, zolderkamer singer- songwriters, of jonge blokfluitleerlingen van de muziekschool zijn. Iedereen kan meedoen.

Regionale organisaties, verenigingen en podia, maar ook bedrijven en privépersonen kunnen namelijk als organisator aanhaken bij ‘Helden van Hier’, door een muzikaal optreden te regelen in eigen stad of dorp. Ook de acts zelf kunnen in hun eigen muziekcafé, huiskamer, voetbalkantine of kerk een optreden organiseren.

Helden van Hier heeft twee belangrijke doelen: beginnende muzikale acts de eerste podiumervaring bieden en verlevendiging van de regio. Optreden geeft nl. de grootste kick en is de belangrijkste leerervaring, zeker voor beginnend talent. Daarnaast laten we mogelijk (nieuwe) partijen in Fryslân ervaring opdoen met het organiseren van muziekoptredens, waardoor we hopelijk nieuwe optreedlocaties mee creëren.

De bands stellen zich voor

Group 70

Twee jaar geleden werd Group 70 geboren, maar de muzikale reis van de bandleden begon al in hun prille jeugd. Deze muzikanten zijn samengekomen na hun avonturen met o.a. de legendarische band Crash uit Sneek in de jaren 60. Crash speelde bijvoorbeeld in het voorprogramma van Cuby & The Blizzards. Nu, met een gedeelde passie voor de muziek uit de jaren 60, nemen ze je mee op een nostalgische reis door de tijd.

De leden met elk hun geweldige talenten en achtergronden, zijn:

  • Ytsen Abelskamp (zang): Met zijn stem brengt Ytsen de teksten tot leven en weet hij het publiek mee te slepen met zijn emotie en charisma.
  • Jan Krol (gitaar): Jan zijn vaardigheid op de gitaar is ronduit indrukwekkend. Hij voegt een onmiskenbaar rockelement toe aan de sound van Group 70.
  • Henk Mulder (toetsen): Henk zijn beheersing van de Hammond voegt een diepgaande en melodieuze dimensie toe aan de muziek van de band.
  • Dick Oppenhuizen (drums): Dick houdt het ritme strak en krachtig, en zijn drumwerk zorgt voor de aanstekelijke drive van de nummers.
  • Cor van Bavel (bas): Met zijn basgitaar legt Cor de solide basis voor de songs van Group 70 en geeft hij de nummers een onmiskenbaar groovy karakter.

Group 70 is meer dan alleen een band; het is een tijdmachine die je terugbrengt naar een tijdperk van muzikale revolutie en sociale verandering. Met hun passie voor de jaren 60-muziek, belooft Group 70 je een onvergetelijke muzikale ervaring.

Voor interviewverzoeken, verdere vragen, neem contact op met: Cor van Bavel, 061569 2077.

Image

It Podium in IJlst is opgericht om de uitoefening van podiumkunsten te stimuleren voor de inwoners van IJlst en omgeving

Menu

Socials