Verbouwing muziekstudio

Eind maart gaan we beginnen met een grote verbouwing aan onze muziekstudio in IJlst

Enthousiaste Muziekliefhebbers,

Eind maart zijn we begonnen met een grote verbouwing aan onze muziekstudio in IJlst. Wij willen het gebouw niet alleen geluidstechnisch beter gaan isoleren, maar ook onze elektrische installatie veranderen/verbeteren. Bij dit alles hoort uiteraard ook een upgrade in het uiterlijk van de studio.
We kunnen dus wel wat helpende handjes gebruiken. En dat geldt niet alleen voor vakmensen, maar ook voor mensen die enthousiast zijn en die graag een bijdrage willen leveren aan één of meerdere van de volgende werkzaamheden:

  1. Verhuizing van Studio Spullen: We hebben sterke armen nodig om te helpen bij het verplaatsen van studio-apparatuur en benodigdheden naar onze tijdelijke locatie. Als je fysiek fit en bereid bent om een handje te helpen, horen we graag van je!

  2. Slopen: Heb je ervaring met sloopwerk of ben je fysiek sterk en bereid om te helpen? We kunnen alle hulp gebruiken bij het voorbereiden van de ruimte.

  3. Timmeren/bouwen: Als je vakman bent op dit terrein en een passie hebt voor timmerwerk, dan hebben we jou nodig om ons te helpen bij het opbouwen en verbeteren van de studiostructuur.

  4. Aanleggen/veranderen van elektrische installatie: Ben je een elektricien of heb je ervaring met elektrische installaties? We hebben iemand (of meerdere personen) nodig die ons helpt(helpen) bij het verantwoord up-to-date maken van onze elektrische systemen.

  5. PR en Promotie: Als je sterke communicatieve vaardigheden hebt en ervaring met PR en promotie, kunnen we jouw hulp gebruiken om ons project onder de aandacht te brengen en de gemeenschap te betrekken.

  6. Stofferen/schilderen/stileren: Ben je bedreven in stoffering of heb je ervaring met het vernieuwen van interieurs? We hebben deskundige handen nodig om onze studio een frisse en nieuwe uitstraling te geven.

  7. Werving van Sponsoren: Als je ervaring hebt in het werven van sponsoren en het opzetten van partnerschappen, kunnen we jouw vaardigheden goed gebruiken om ons te helpen bij het financieren van dit project. 

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de uitvoering van dit geweldige project en om een positieve impact te hebben op de renovatie van onze Studio (oefenruimte), neem dan contact met ons op via mail: stichting-it-podium.nl. 

Zie ook op onze website: www.stichting-it-podium.nl.

Samen kunnen we iets geweldigs tot stand brengen!

Hartelijke groet,

Bestuur Stichting It Podium

Verslag

"Met elke noot die we spelen en elke toon die we creëren, bouwen we niet alleen een studio, maar een oefenruimte voor muzikale magie en creatieve ontdekkingen."

"Met elke hamerslag en verfstreek, creëren we meer dan alleen een oefenruimte. We bouwen een podium voor passie, een klankbord voor talent en een thuis voor de harmonie van samenwerking."

Verslag week 1 van 11 t/m 17 maart project isoleren Studio.

Maandag 11 maart:
• De studio ontruimd en er is begonnen met het inrichten van een nieuwe tijdelijke oefenruimte in zaal It Podium.
• Toilet verplaatst (Siegfried).

Dinsdag 12 maart:
• Twee suskasten werden door Jan Krol gebracht.
• De vlizotrap werd verplaatst en deuren werden uitgetekend.
• Het plafond werd verwijderd.
• Elektra verwijderd.
• Gestart met “BouwHelden” Interview.
• En Peter zag dat het goed was!

Woensdag 13 maart:
• Spaanplaat, glaswol en geschaafd vuren afgeleverd voor opbouwen wanden.
• We begonnen met de bouw van de sluisruimte en een container arriveerde voor het afvoeren van met name puin.
• De sloopwerkzaamheden zijn gestart, inclusief het zagen van de deuren.

Donderdag 14 maart:
• Er werd opgeruimd en balken en platen werden gedemonteerd, waarbij schroeven en spijkers werden verwijderd.
• Presentatie plannen Lammert en Henk bij Wethouder Petra van den Akker.

Vrijdag 15 maart:
Rondleiding Gosling Nicolai. Gosling (Gemeente Sud West Fryslan) heeft aantal foto’s gemaakt en komt regelmatig langs om vast te stellen of de verbouwing correct en juist wordt uitgevoerd.

Verslag week 2 van 18 t/m 22 maart project isoleren Studio.
De BouwHelden van dinsdag 19 maart!
 bouwteam-isolatie

We verwelkomen twee nieuwe BouwHelden, Cor van Bavel en Tjitse Miedema.
Verder gegaan met afbouwen sluis, aanbrengen gordingen en afdoppen van riolering.
De gordingen zijn aangebracht en de suskasten geplaatst. Verder is er een start gemaakt met het herinrichten van de opslagruimte.

Verslag week 3 van 25 t/m 31 maart project isoleren Studio.
Gasmeter verplaats naar buitenmeterkast. Nieuwe verdeler elektra geplaatst. Sluis is verder voorzien van gips. In de studio omleggen 5 x 10 en 5 x 4 stroomleidingen en data kabels nieuwe route. Alle gordingen zijn aangebracht voor later monteren dak profielen binnenkant. Begin gemaakt met plaatsen wand aan noordzijde.

Verslag week 4 van 1 t/m 7 april project isoleren Studio.
Wand aan noordzijde geplaatst. Eerste deur in sluis opgehangen. Ruimte is gereed voor aanbrengen materiaal geleverd door Merford. Elektra aangebracht. Sluis verder in gips gezet. Ruimte It Podium in stelling gebracht voor matinee concert zaterdagmiddag.

De eerste vier weken zijn alweer voorbij. De uitvoering gaat zeer voorspoedig.

Verslag week 5 van 8 t/m 14 april project isoleren Studio.
Isolatiemateriaal aangeleverd door Merford.
Elektra hoofdzakelijk geïnstalleerd. Gasmeter verplaats naar meterkast. Isolatiemateriaal aangebracht. Nieuwe voorraadkast ingericht en in gebruik genomen.

Verslag week 6 van 15 t/m 21 april project isoleren Studio.
Dubbel gips (12,5 mm) in ruimte interne meterkast (plafond) en sluis aangebracht.
Aan Fierljepkant 2 lagen gipsvezelbeplating aangebracht.
Begin gemaakt aanleg ventilatie.

Verslag week 7 van 22 t/m 28 april project isoleren Studio.
Schuine dak 1e laag gipsvezelbeplating aangebracht.

Verslag week 8 van 29 april t/m 5 mei project isoleren Studio.
Schuine dak 2e laag gipsvezelbeplating aangebracht.
Aanhelen ondervloer.

Verslag week 9 van 6 t/m 12 mei project isoleren Studio.

 

It Podium in IJlst is opgericht om de uitoefening van podiumkunsten te stimuleren voor de inwoners van IJlst en omgeving

Menu

Socials